El riudomenc Òscar Garrido continua amb èxits en el patinatge de velocitat

L'Òscar Garrido és un riudomenc que des de fa uns anys es dedica, a nivell amateur, al patinatge de velocitat sobre patins en línia en categoria màster. A L'Om número 514 ja va concedir una entrevista sobre aquesta disciplina, enguany explica els seus darrers èxits.

Jesús Torres

Vitivinicultor

El patinatge de velocitat és una disciplina on s’utilitzen patins de canya baixa (on les rodes estan disposades en línia) i on hi ha proves de velocitat punta, de distàncies petites de fins a 10 km, o bé proves de resistència, de distàncies de maratons. L'Òscar, com a participant de la categoria màster (de més de 30 anys), participa a les proves de resistència, en les quals no és tant important la velocitat punta sinó la capacitat de saber regular els esforços i el físic.

Pòdium del Campionat de Catalunya (Foto: cedida)

Aquest 2015 l'Òscar ja ha participat a diverses competicions d'abast nacional i internacional, obtenint molt bons resultats. El passat 9 de maig va participar al Campionat de Catalunya en circuit urbà a Tarragona, en les proves de 10.000 i 5.000 metres, de les quals va quedar vencedor, obtenint el doblet de la categoria. Tal com ha explicat "això va ser molt important ja que és una mostra de que estic fent bé la feina i els entrenaments em fan seguir progressant en el moment decisiu de la temporada".

El 24 de maig es va desplaçar fins a Salerno (Itàlia) per participar al Campionat Europeu de Marató. Segons explica l'Òscar, el circuit era molt ràpid i la competició va ser molt tensa, fet que el va portar a 3 voltes del final a no poder esquivar un patinador que va caure, quan tot just estava al grup capdavanter. Tot i això va obtenir la seva millor marca personal d'1h i 11 minuts. Finalment, el passat 14 de juny, va participar al Campionat del Món Màster de Marató a Dijon (França), la fita més important de l'any en aquesta categoria. En aquesta prova, l'Òscar va aconseguir aguantar el ritme dels millors corredors mundials i va arribar a la última volta ben posicionat, fet que li va permetre encarar l'sprint final i aconseguir una meritòria 20a posició amb una meritòria marca de 1 hora i 8 minuts.

Sortida del Campionat Europeu (foto: cedida)

Tal com explica el patinador riudomenc, està molt satisfet amb aquesta temporada i amb els resultats que ha obtingut, que han superat les seves pròpies expectatives. Ha aconseguit baixar en 6 minuts la seva millor marca de la temporada passada (Berlín 2014) i això "m'anima a seguir entrenant dur i em demostra que els canvis incorporats aquesta temporada en el meu entrenament han estat encertats". L'Òscar té previst participar per quarta vegada  a la prova de 24 hores de resistència per equips de Calafa aquest proper cap de setmana i el proper 26 de setembre competirà a la Marató de Berlín en categoria de patinadors d'elit.