Em Dones Força impulsa l'organització de sessions de rem i tir amb arc per a dones operades de càncer de mama

El programa surt de la unió amb els vogadors Vent d’Estrop de Cambrils, l’Associació Activa’t Limfedema Zero i els Arquers d'Alforja

Tret de sortida a l'activitat de rem (FOTO: Cedida)
Tret de sortida a l'activitat de rem (FOTO: Cedida)

L'entitat riudomenca Em Dones Força s'ha aliat amb els vogadors Vent d’Estrop de Cambrils, l’Associació Activa’t Limfedema Zero i els Arquers d'Alforja, per impulsar un innovador projecte esportiu adreçat a les dones operades de càncer de mama.

Es tracta de formacions tant de tir amb arc com de rem, dos esports que es promouen no només per enfortir físicament aquestes dones, sinó també per prevenir i millorar els símptomes del limfedema.

El rem, una activitat que combina exercici cardiovascular amb treball de força, ha demostrat ser altament efectiu en la millora de la resistència física i el benestar emocional. En remar, les dones operades de càncer de mama poden enfortir els seus músculs i articulacions, alhora que experimenten un sentit de comunitat i suport mutu.

A més, el tir amb arc, amb el seu enfocament a la concentració i la coordinació, s'incorpora al programa per ajudar a prevenir i millorar els símptomes del limfedema, una complicació comuna després de la cirurgia de càncer de mama.

La pràctica regular d’ambdós esports pot estimular el sistema limfàtic i millorar la circulació, cosa que és fonamental en la prevenció del limfedema.

Les formacions de tir amb arc ja es van iniciar el passat mes de juny al gimnàs de l'Escola Beat Bonaventura. A aquestes sessions s'hi suma a partir d'ara la pràctica del rem. El programa està obert a dones operades de càncer de mama de totes les edats i nivells d'aptitud física. S'espera que tingui un impacte significatiu a la vida d'aquestes persones.

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.