Abel Garriga i Toni Jodas, jugadors de la primera divisió rumanesa

En les darreres setmanes els riudomencs Abel Garriga i Toni Jodas s'han incorporat a la màxima competició de futbol sala de Romania debutant a les files de l'equip Clubul Sportiv Municipal Studențesc Iași.

Jesús Torres

Vitivinicultor

IMG-20150117-WA0006.jpg
IMG-20150117-WA0006.jpg
La plantilla del CSMS Iasi (Foto: cedida)
La plantilla del CSMS Iasi (Foto: cedida)

Toni Jodas i Abel Garriga són dos joves riudomencs, de 18 i 19 anys, que fins fa unes setmanes compaginaven els seus estudis amb la seva principal afició, el futbol. Garriga jugava per primera temporada amb l'amateur del CD Riudoms Baix Camp EF i Jodas jugava a la categoria juvenil del mateix club riudomenc. Aquest estiu, van conèixer un jugador de l'equip romanès CSMS Iași que estiuejava a Riudoms i arran de compartir algunes estones de futbol, aquest jugador va mostrar el seu interès a incorporar aquests dos jugadors al seu club.

Després de parlar amb l'equip tècnic del seu club, aquests van posar-se en contacte amb els jugadors riudomencs. Abel Garriga explica que van acceptar aquest nou repte "per continuar aprenent en el món del futbol i per conèixer l'experiència de ser un jugador professional d'aquest esport". El passat gener es van desplaçar cap a Iași, ciutat del nord-est de Romania, molt propera a la frontera amb Moldàvia, on es van incorporar als entrenaments de l'equip de futbol sala.

"El futbol sala no té cap diferència amb el que es juga aquí tot i que costa ens costa una mica acostumar-nos-hi, perquè venim del futbol 11", explica Garriga sobre la seva adaptació, "mica en mica anem aprenent l'idioma, tot i que fa molt de fred a Iași!". Segons ens expliquen els riudomencs, la rebuda per part d'afició, directius i companys d'equip ha sigut excel·lent "ens tracten com si fóssim d'aquí". El CSMS Iași juga la màxima competició del futbol sala romanès i té com a objectiu aconseguir classificar-se pels play-off i en Toni i l'Abel esperen ajudar a aconseguir els objectius. Tenen previst tornar una dies a l'abril, coincidint amb el final de la temporada romanesa, però per ara tenen previst continuar a l'equip romanès.

Notícia, sobre la incorporació de Toni i Abel al CSMS Iași en un bloc romanès sobre esports.

Un dels propers partits de l'equip, el del proper dimarts 3 de març, serà retransmès per DigiSport (canal esportiu romanès).

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.