13a edició de la Caminada de resistència Riudoms_La Mola_Riudoms

La XIII edició de la Caminada de resistència Riudoms_La Mola_Riudoms organitzada pel Centre d'Estudis Riudomencs Arnau del Palomar va tenir lloc el passat diumenge 26 d'abril. Recentment s'han publicat la classificació provisional.

Jesús Torres

Vitivinicultor

Un any més, molts dels aficionats a les curses i caminades de muntanya de tot el país es van aplegar a Riduoms per participar a la caminada de La Mola. En aquesta tretzena edició, puntuable per la Copa Catalana de Caminades de Resistència, s'hi van inscriure fins a 400 participants. A les 6:30 del matí va tenir lloc la sortida des de la plaça de l'Església i a partir d'aquí els participants, alguns corrent i d'altres caminant, van anar seguint el recorregut prèviament marcat pels pobles de Montbrió, Riudecanyes, Duesaigües, l'Argentera, Colldejou i Mont-roig. En aquest trajecte també es passa per indrets geogràfics d'interès com el Pantà de Riudecanyes, el Castell d'Escornalbou, el Coll del Guix, el Barranc de l'Areny o l'Ermita de la Mare de Déu de la Roca.

En aquest esdeveniment esportiu hi van participar una 50 de voluntaris del CERAP, que van fer tant tasques prèvies: inscripcions i marcatge del camí com durant el transcurs de la prova, oferint tot tipus d'avituallaments i begudes als participants.

Arribada del primer corredor a la Plaça (Foto: Jesús Torres)

En aquesta edició, el corredor més ràpid va ser en Sergi Bel Beneyto, amb un temps de 5 hores i 14 minuts. Va superar des de bon principi als altres corredors, fins al punt que va superar per 25 minuts el segon corredor en arribar a la Plaça de l'Església, Carlos Soriano Procas. Els més ràpids dels riudomencs van ser Òscar Garcia Fernández i en Joan Baptista Cabré Beltri, que van arribar en el 3r i 4rt lloc amb tan sols 3 minuts de diferència (5 hores i 46 minuts i 5 hores i 49 minuts). Entre les dones, la més ràpida va ser la riudomenca l'Esther Jumilla Rovira, obtenint el 50è lloc de la classificació general amb un temps de 7 hores i 9 minuts.

Podeu trobar tots els detalls de la caminada a la pàgina web de l'esdeveniment.

I aquí podreu trobar una galeria fotogràfica de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.