Una trentena d'objectes de la Casa Pairal d'Antoni Gaudí formaran part d'una exposició temporal a la Xina

L'Ajuntament va signar ahir un conveni de préstec d'aquests objectes perquè formin part de manera temporal de l'exposició itinerant "Meet Antoni Gaudí i Cornet"

Moment de la firma del conveni amb representats de l'Ajuntament i Xavier Fortuny
Moment de la firma del conveni amb representats de l'Ajuntament i Xavier Fortuny

Un total de trenta peces formaran part del fons que l'Ajuntament de Riudoms cedirà als organitzats de l'exposició "Meet Antoni Gaudí i Cornet". La mostra forma part del projecte Meet You Museum, tindrà una durada de 18 mesos i es podrà veure, a partir del mes de març, per diverses ciutats de la Xina com Xangai, Pequín, Hangzhou o Nanjing, fins a l'agost de 2024.

Entre aquestes trenta peces i documents destaquen alguns dibuixos originals de la Sagrada Família fets per l'escultor Joan Matamala, el dret d'ús de l'aigua del pare de Gaudí, l’obituari original que es va repartir en el funeral de Gaudí l'any 1926 i el conjunt de compassos originals del taller que l’arquitecte tenia al temple de la Sagrada Família, totes elles propietat de Xavier Fortuny, i onze eines del taller de caldereria, propietat de l’Ajuntament.

Des del consistori asseguren que mentre aquests objectes estiguin cedits, a la Casa Pairal s'hi podran veure en forma de reproducció, de fotografia. El conveni per al préstec es va firmar ahir, 7 de febrer.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.