Segonamà s'acomiada dels escenaris

La valoració d'aquesta dècada és molt positiva, i consideren que no només han pogut assolir tots els reptes que s'han plantejat, sinó que els han superat amb escreix

Elena Domingo

Periodista

Foto de grup de Segonamà en motiu de la publicació del disc ERIAL, el 2020
Foto de grup de Segonamà en motiu de la publicació del disc ERIAL, el 2020

El passat 17 de març, Segonamà va anunciar a través de les xarxes socials una última gira de comiat. El grup riudomenc posa així punt i final a una trajectòria de més d'una dècada, 250 concerts i tres discos d'estudi: Endinsa't (2016), Respira (2018) i ERIAL (2020). La banda ha assegurat que repetiran escenaris que han estat emblemàtics per ells, on repescaran cançons antigues i repassaran la seva trajectòria. "Crec que encara no està confirmat, però passarem per Riudoms aquest estiu", explica l'Òscar Bautista.

Des del grup expliquen que la decisió de marxar és una suma de factors. "El nom de Segonamà ja no es acaba de representar del tot. Per molt que canviem d'estils, portem un bagatge que ens pesa molt", expliquen. "També hi ha components que han anat marxant, i ara n'hi havia uns quants que tenien la necessitat de deixar aquest camí", afegeixen. No amaguen, però, que la pandèmia també ha acabat de precipitar la decisió: "Ha estat molt dur per tots els grups musicals. Nosaltres no vivim dels concerts, però el grup sí. Sense concerts no podem alimentar tot l'engranatge".

Per ara, l'adéu és indefinit, però no descarten que hi pugui haver un retorn. "Ara per ara baixem la persiana, però no li posem cap cadenat", asseguren. La valoració d'aquesta dècada és molt positiva, i consideren que no només han pogut assolir tots els reptes que s'han plantejat, sinó que els han superat amb escreix. "També hem après a valorar què és l'èxit per nosaltres: ser la família que som més enllà dels èxits econòmics, i del ressò en l'opinió pública. Aquesta família s'ha mantingut fins al final", explica l'Òscar.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.