Riudoms celebra la Festa Major d'hivern

La festa estat marcada per l’ambient fred: les baixes temperatures i el vent han fet acte de presència després d’unes setmanes de molta bonança.

Sant Sebastià
Sant Sebastià

Aquest cap de setmana, 21 i 22 de gener, s'ha celebrat la Festa Major de Sant Sebastià. Una festa major d’hivern que ha estat marcada per l’ambient fred: les baixes temperatures i el vent han fet acte de presència després d’unes setmanes de molta bonança.

La programació va començar divendres amb l’únic acte de la segona edició de les Jornades Gastronòmiques del Fricandó: una masterclass a les Escoles Velles a càrrec del restaurador Miquel Vargas, de Can Tendre. També hi havia previst, l’endemà, el concurs popular de fricandó, però es va suspendre a causa del temps.

Dissabte va ser el torn de la Colla de Diables: primer, amb els Versots i després amb el correfoc. Cap tema d’actualitat local es va escapar de la mofa i la crítica: des de qüestions relacionades amb política local fins a altres temes com les obres de l’Església, la mort dels arbres de la plaça o la presència televisiva d’una riudomenca - la Tuni Salvadó - al programa El Llop de TV3. Després, al correfoc, va venir com a colla convidada la Colla Infantil de Diables de La Selva del Camp. La nit va acabar amb una festa jove amb DJ Ceba a l’Espai Jove.

Diumenge es van celebrar els actes religiosos, amb una missa en honor a Sant Sebastià a l’ermita de Sant Antoni, i amb l’actuació del grup Va de Vent. Al migdia, a la plaça, també es va fer una ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània i la Colla Sardanista “Roses de Tardor”. Diumenge al vespre el Ball, al gimnàs de l’Escola Beat Bonaventura, va posar el punt i final a la festa.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.