La riudomenca Laia Nomen, la primera en cantar el "Cant de la Sibil·la" a la Sagrada Família

El 'Cant de la Sibil·la' és un concert de tradició molt antiga i molt arrelada als Països Catalans

Elena Domingo

Periodista

La riudomenca Laia Nomen
La riudomenca Laia Nomen

El proper 24 de desembre a les onze de la nit es podrà escoltar el Cant de la Sibil·la per primer cop en la història a la cripta de la Basílica de la Sagrada Família. I la veu que la cantarà serà una riudomenca: la Laia Nomen López.

La versió que s'estrenarà és la del compositor Sergi Planas, de la Riera de Gaià. "Tot i ser escrita l'any 2021, no perd en cap moment les característiques de l'època medieval", explica Nomen. I és que el Cant de la Sibil·la és un concert de tradició molt antiga i molt arrelada als Països Catalans -la versió mallorquina, per exemple, és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO des de l'any 2010-, i consisteix en l'anunci de la fi del món per part de la Sibil·la, una figura pròpia de la mitologia clàssica que el cristianisme ha mantingut.

Nomen assegura que és un concert molt especial, perquè la Sagrada Família és un indret molt emblemàtic, de grans dimensions i reconegut per tot el món. "A més a més, com a riudomenca és un honor cantar al lloc on Antoni Gaudí va dedicar-hi tantes hores", explica. Ho farà acompanyada del mateix Sergi Planas al violí, el percussionista David Negrié, el trompetista Kai Stroink i l'organista Jesús Moreno. "Estem molt il·lusionats per aquesta gran oportunitat i, a la vegada, nerviosos i amb ganes que arribi el dia. Quan ens va arribar l'oferta no ens ho podíem creure", afirma.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.