La riudomenca Alba Domingo, guardonada amb el Premi Crítica Serra d'Or Infantil 2023

El premi l'han rebut Alba Domingo i Joan Rioné pel llibre 'Naïm', publicat per l'editorial Piscina, un petit oceà.

Alba Domingo i Joan Rioné, Premi Crítica Serra d'Or pel llibre 'Naïm'
Alba Domingo i Joan Rioné, Premi Crítica Serra d'Or pel llibre 'Naïm'

La riudomenca Alba Domingo ha estat guardonada amb el Premi Crítica Serra d'Or Infantil 2023, juntament amb el tarragoní Joan Rioné. El premi l'han rebut pel llibre Naïm, publicat per l'editorial Piscina, un petit oceà: un llibre de narrativa per a nens al voltant dels 10 anys, escrit per Rioné i il·lustrat per Domingo, que parla de les vivències quotidianes d'un nen d'onze anys.

Alba Domingo (Riudoms, 1989) és il·lustradora i dissenyadora digital. Treballa en diferents àmbits com l'editorial, la premsa o els murals, a part d'impartir formació en il·lustració. A Riudoms, és membre també de La Secció d'Art del CERAP des d'on treballa en el voluntariat cultural.

L'entrega dels Premis Crítica Serra d'Or es va fer ahir, 30 de març, a l'Espai Endesa de Barcelona, i va comptar amb l'assistència del President de la Generalitat. Es tracta d'uns guardons que s'atorguen anualment (des de l'any 1967) per la revista Serra d'Or de l'Abadia de Montserrat, i que són un reconeixement de prestigi en l'àmbit cultural català. Els premis es donen en un total de 16 categories entre literatura i assaig, recerca, arts escèniques i literatura infantil i juvenil, a obres publicades l'any anterior. No s'hi presenten persones o obres, sinó que el jurat distingeix les obres que en considera mereixedores. En aquesta edició 2023 s'han premiat noms com Xènia Dyakonova, Vicenç Pagès Jordà, Josep Pedrals i Marta Vallverdú, entre molts altres. L'acte també va servir per presentar el redisseny de la revista Serra d'Or, que es renova en aspecte i continguts i comença una nova etapa.

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.