El riudomenc Joel Cojal serà part del repartiment de "Jo mai mai", la propera sèrie juvenil de TV3

És una sèrie de vuit capítols de TV3 i Abacus que s'estrenarà durant el 2024, i que està molt centrada en la música.

Elena Domingo

Periodista

Joel Cojal al centre de la foto, amb samarreta vermella, juntament amb la resta de protagonistes
Joel Cojal al centre de la foto, amb samarreta vermella, juntament amb la resta de protagonistes

La nova sèrie juvenil de TV3, Jo mai mai, comptarà entre el repartiment d'actors amb el riudomenc Joel Cojal Mestre. La sèrie, rodada a l'entorn del Vallès Oriental i ambientada en unes colònies d'estiu, tindrà vuit capítols i abordarà els primers cops que marquen la vida, així com el xoc generacional entre pares i fills. Segons ha explicat la cadena de televisió, es tracta d'una ficció que buscarà connectar públic adolescent i jove però també les seves famílies, a través de la música en català dels últims temps. A part de Cojal, també en formaran part els actors Jan Buxaderas, Berta Rabascall, Imèn Akandouch, Maria Morera, Biel Rossell, Aleix Otem i Zoe Arnao com a joves protagonistes, així com Claudia Riera, que ha participat en sèries com Les de l'hoquei o El internado: las cumbres, entre altres. "Jo mai mai" agafa de referent la sèrie Go!azen, que es va emetre a la televisió pública basca.

El riudomenc Joel Cojal ha acabat aquesta primavera l'últim curs a l'Institut del Teatre, on ha estudiat durant quatre anys. La seva relació amb la interpretació no li ve de petit, com altres companys de professió: durant la seva infància va estudiar música, i després es va passar a la dansa, una disciplina que també practicava -i actualment s'hi dedica- el seu germà. Però quan estava cursant el Batxillerat va tenir l'oportunitat de defensar un projecte en grup amb unes companyes de l'Institut Joan Guinjoan al concurs Audi Creativity Challenge, un concurs d'emprenedoria i creativitat que se celebrava a Madrid, i allà va tenir contacte amb l'actor Álvaro Morte, conegut pel seu paper com a Professor a La Casa de Papel. "Ell em va dir que se'm donava molt bé estar a l'escenari i em va preguntar si havia provat mai de fer teatre", explica Cojal. El teatre no havia aparegut encara a la seva vida però li agradava molt les pel·lícules i no sabia per on orientar el seu futur. El primer pas va ser apuntar-se a un curs de teatre a Riudoms, amb Dramèdia Teatre. I a partir d'aquí, presentar-se a les proves per l'Institut del Teatre.

Aquesta no és la primera producció on treballa, però sí la més extensa. Durant aquest temps a l'Institut del Teatre ha treballat en publicitat, en curtmetratges i en altres projectes. El seu debut a la televisió va ser a la sèrie Fácil de Movistar Plus+, amb un paper secundari en dos capítols. L'experiència a Jo mai mai és una gran motivació, però alhora un repte. "És la primera cosa així gran que faig. M'ho prenc molt com un procés d'aprenentatge, perquè és un gruix de feina que no havia tingut mai. De fet, em trobo descobrint què em va millor a mi com a actor, quina és la millor manera de treballar per a mi", explica.

El càsting es va fer a principis de març, i el dia 16 li van confirmar que entrava a formar part del repartiment. Durant un temps han estat fent assajos i tasques pre-rodatge, i fa pocs dies van començar a enregistrar. Dels vuit joves protagonistes, el Joel representarà un noi molt "inexpert" de la vida que ha crescut molt en poc temps. "Representa que l'any passat era un xavalet i ara resulta que sóc un jove atractiu que he descobert que li agrado a les noies i em trobo amb aquest nou món, vivint experiències i descobrint coses", assegura.

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.