S'instal·la al CERAP l'exposició "40 anys de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal"

La revista l'Om i Lo Floc són les dues publicacions riudomenques adherides a l'associació

L'exposició al CERAP (FOTO: Cedida)
L'exposició al CERAP (FOTO: Cedida)

L'exposició fotogràfica "40 anys de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC)" es podrà visitar al CERAP durant tot el mes de setembre. L'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) és una entitat sense ànim de lucre creada el 1982 que aglutina la pràctica totalitat de les empreses i editorials de premsa local i comarcal, d'informació general a Catalunya, sempre que estigui escrita íntegrament en català i la seva difusió sigui de pagament. La revista l'Om i Lo Floc són les dues publicacions riudomenques adherides a l'associació. 

La mostra resumeix els 40 anys de vida de l’ACPC, des de la primera reunió a Canyamars el 1981 amb diferents editors de revistes locals i comarcals de Catalunya, fins als nostres dies. A través de plafons i alguns objectes històrics exposats es recorden els inicis de l’organització i l’evolució de la premsa comarcal en aquestes quatre dècades, fent referència a algunes de les capçaleres més importants del país. Així mateix, l’exposició incorpora les millors imatges presentades al concurs fotogràfic que va organitzar l’ACPC l’any passat. I també un gran diagrama que permet situar al territori totes i cadascuna de les capçaleres associades.

L'exposició és fruit de la col·laboració entre l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), la Xarxa d'Arxius Comarcals i la publicació Fonoll. La mostra compta amb el suport del Departament de la Presidència la Generalitat de Catalunya. Els visitants a l'exposició es podran endur com a obsequi el catàleg de la mostra.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.