Glòria Coll presenta el poemari 'A través' a Riudoms

El poemari va guanyar el Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona d'aquest any

Glòria Coll al centre, acompanyada de Maria Eugènia Perea i Joaquim Mallafrè
Glòria Coll al centre, acompanyada de Maria Eugènia Perea i Joaquim Mallafrè

La riudomenca Glòria Coll Domingo es va convertir el passat mes de maig en la guanyadora del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2022 pel poemari A través. El llibre s'havia presentat ja a Barcelona, a la Llibreria Documenta, el mes de juny, però faltava encara la presentació oficial a casa, a Riudoms. Aquest 23 de setembre es va fer a la sala d'actes del Centre d'Estudis Arnau de Palomar (CERAP).

A l'autora l'acompanyaven Maria Eugènia Perea Virgili, directora de Lo Floc, i Joaquim Mallafrè, traductor i lingüista reusenc amb un ampli reconeixement en l'àmbit de la traducció i de la llengua. Mallafrè va ser nomenat fa poc fill il·lustre de la seva ciutat, i l'any 1998 va rebre també la Creu de Sant Jordi per la seva tasca.

La presentació va començar amb la intervenció de Perea, qui va repassar anècdotes amb l'autora, tant de tipus personal com amb les seves obres anteriors (Oda els objectes, Territori inhabitable o Retorn) i l'obra premiada, A través. Mallafrè, per la seva banda, va voler destacar també alguns dels poemes i temes comuns que li havien cridat l'atenció del poemari premiat. L'autora, que va intervenir al final, va parlar d'alguna de les lectures i autors que l'han inspirat, durant els cinc anys que ha estat escrivint aquest llibre com El Quadern Daurat, de Doris Lessing, entre molts altres. A la presentació, que va comptar amb la presència d'una quarentena de persones al públic, també hi va haver espai per llegir alguns dels poemes del recull.

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.