Foc per celebrar la revetlla de Sant Joan a la plaça de l'Església

A la revetlla es va celebrar el vintè aniversari del Casal Popular, el vint-i-cinquè de la Colla de Diables, i el cinquè de la Colla de Diablons

La Plaça de l'Església va acollir la celebració de la revetlla de Sant Joan
La Plaça de l'Església va acollir la celebració de la revetlla de Sant Joan

Per tal de celebrar la Diada Nacional dels Països Catalans, la Plaça de l'Església va acollir com és habitual la festa de la revetlla de Sant Joan la nit del 23 de juny.

El Casal Popular 'La Calderera' i les colles de Diables i de Diablons de Riudoms van ser els encarregats d'organitzar la revetlla, que va servir també per celebrar el vintè aniversari del Casal Popular, el vint-i-cinquè de la Colla de Diables, i el cinquè de la Colla de Diablons.

La festa va començar a dos quarts de set de la tarda amb la tradicional rebuda de la Flama del Canigó i el seu repartiment a les poblacions veïnes. De cara al vespre es va produir el bateig de foc que va servir per amenitzar l'espera fins al sopar. L'àpat popular va consistir en un empedrat de primer plat, pollastre al cava de segon i la típica coca de Sant Joan de postres. El menú incloïa pa, aigua, vi, cava i cafè. L'opció vegana o sense gluten oferia empedrat vegà de primer i arròs de verdures de segon. Pel que fa al menú infantil, aquest es tractava de macarrons, llonganissa amb patates xips i coca amb xocolata de postres.

Després del sopar popular, cap a les dotze de la nit es va produir l'encesa de la foguera i carretillada dels Diables i els Diablons. Seguidament la festa va continuar amb música i ball fins a la matinada.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.