Una exposició commemora els 50 anys de les Majorettes de Riudoms

L'exposició estarà disponible durant tot el mes de juliol a la Llar de Jubilats

Paula Montalvo

Periodista

Fotografia de grup a l'acte dels 50 anys de les Majorettes (FOTO: Josep Anton Carranza)
Fotografia de grup a l'acte dels 50 anys de les Majorettes (FOTO: Josep Anton Carranza)

Les Majorettes commemoren l'efemèride del seu naixement ara fa 50 anys amb una exposició a la Llar de Jubilats. Es tracta d'un recull de fotografies i vestimenta d'aquest grup de dansaires que es van realitzar durant els seus anys de funcionament. 

Dels antics membres que formaven les Majorettes, en va sortir una comissió que ha estat organitzant la celebració d'aquest aniversari. "Des de fa setmanes que hem remenat armaris i calaixos per a poder trobar totes les fotografies que s'exposen a la Llar de Jubilats", explica l'Anna Maria Torres, una de les impulsores de la comissió del 50è aniversari. "El que més ens ha sorprès són els vestits, que els hem trobat tots i molt ben conservats", remarca. A banda, també hi ha altres materials que s'utilitzaven, com els bastons, l'aro o la bandera que encapçalava les marxes. 

Vestits de les Majorettes
Vestits de les Majorettes (FOTO: Paula Montalvo)

La història de les Majorettes

Les Majorettes de Riudoms es van crear tot just ara fa 50 anys, coincidint amb la Festa de Barris van sortir a ballar amb el Barri d'Avall. Va ser l'any 1974, i en els anys que van estar en funcionament van arribar a agrupar-se més de 70 persones, entre dansaires i la Banda de Cornetes i Tambors del Baix Camp, que es va crear per acompanyar a les dansaires. 

Fotografies de l'exposició dels 50 anys de les Majorettes
Fotografies de l'exposició dels 50 anys de les Majorettes (FOTO: Paula Montalvo)

Segons relata Anna Maria Torres, són anys que recorden amb molta estima: "Vam recórrer tots els pobles de la comarca i voltants, i vam fer sortides molt boniques. Fins i tot vam anar a Benidorm!". 

L'exposició, inaugurada coincidint amb la Festa de Barris

Aprofitant la Festa de Barris d'aquest 2024 i coincidint en que ha fet cinc dècades que van sortir per primera vegada als carrers, ha estat quan s'ha inaugurat l'exposició en record de les Majorettes. La Llar de Jubilats ha acollit l'acte d'inauguració de la mostra de fotografies i de vestits, i ha estat també un punt de retrobament d'una bona part de persones que van ser Majorettes en el seu moment. 

Exposició dels 50 anys de les Majorettes
Exposició dels 50 anys de les Majorettes (FOTO: Paula Montalvo)

La inauguració va comptar amb els parlaments d'una petita representació de les persones que van formar part del grup de Majorettes, per explicar experiències i la seva participació al llarg dels anys. L'acte va finalitzar amb una fotografia de grup de les persones que van assistir en aquest acte. 

L'exposició es podrà visitar a la Llar de Jubilats al llarg de tot aquest mes de juliol, durant el seu horari d'obertura. 

Fotografia de grup a l'acte dels 50 anys de les Majorettes (FOTO: Josep Anton Carranza)
Fotografia de grup a l'acte dels 50 anys de les Majorettes (FOTO: Josep Anton Carranza)

 

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.