'Lo Dràcom': arriba la primera bèstia de foc a Riudoms

L'element formarà part del CERAP, com una secció més al costat dels Diables i els Diablons.

Paula Montalvo

Periodista

Lo Dràcom, la nova bèstia de foc de Riudoms
Lo Dràcom, la nova bèstia de foc de Riudoms

'Lo Dràcom'. Així ha estat batejada la primera bèstia de foc de Riudoms i nou element del seu seguici festiu. Després d'anys de reclam per entitats històriques dedicades al foc al nostre poble, com és la Colla de Diables de Riudoms, aquest nou element ha aterrat al poble i els acompanyarà com una nova secció al Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Riudoms. 

Aquest element ha estat creat per l'artista i artesana de Vilafranca, Dolors Sans. La creadora de 'Lo Dràcom' s'ha inspirat en el fill il·lustre riudomenc, Antoni Gaudí. En concret, en l'estil gaudinià a l'hora de crear les seves obres. A més, durant la presentació de la nova Bèstia de Foc es va llegir una adaptació de la llegenda del 'Jardí de les Hespèrides', de l’obra de Verdaguer, que va servir d’inspiració a l’arquitecte per a la realització de diverses obres, i ara s'hi suma aquest nou element de foc riudomenc.

A més, el vestuari que duen els portants de 'Lo Dràcom' ha estat confeccionat per un grup de cosidores riudomenques. Tal com marca la tradició, amb roba de sac i colors típics de les agrupacions de foc del Camp de Tarragona: verd i negre (a falta del vermell, com sí que apareix en el vestuari de la Colla de Diables).

La bèstia es va presentar el passat dissabte, 22  d'abril, a la plaça de l'Om. Durant el seu bateig també hi va ser present el seu padrí, el Drac Gaudiamus (inspirat en el drac del Parc Güell), procedent de la colla de diables 'La Malèfica del Coll', del districte del Coll, al barri de Gràcia de Barcelona. 

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.