Els Diables encenen la Festa Major de Sant Sebastià

El 2021 els versots s'havien fet en format online, però aquest any van tornar a la plaça, seguits del Correfoc.

La Colla de Diables durant els Versots, a la plaça de l'Església
La Colla de Diables durant els Versots, a la plaça de l'Església

Per segon any consecutiu, la Festa Major de Sant Sebastià va estar marcada per la Covid-19. La programació va ser molt reduïda comparat amb els anys previs a la pandèmia, ja que no es va organitzar la Trobada de Sacaires de Catalunya, punt de trobada dels intèrprets d'aquest instrument tradicional. No es van fer ni l'exhibició dels grups de sacaires ni altres actes paral·lels com la ballada de sardanes o els concerts de música tradicional.

On sí que es van poder escoltar els sacaires va ser durant la missa major i la posterior solemne processó en honor a Sant Sebastià Màrtir. El grup de sacaires Va de Vent, grup de música tradicional de les Terres de l'Ebre i del Baix Camp, va acompanyar la celebració religiosa.

Qui sí va tornar a sortir durant la Festa Major, i de manera presencial, va ser la Colla de Diables. El 2021 els versots s'havien fet en format online, però aquest any van tornar a la plaça, seguits del Correfoc. Els versots van posar un toc d'humor als temes de l'actualitat riudomenca de 2021, com la política municipal, la polèmica per la vacunació de l'alcalde Sergi Pedret i el regidor Jordi Domingo, el tancament del bar Katacrep, les plantacions de marihuana o la marxa de mossèn Josep Mateu. En acabar, els Diables van anunciar les intencions per aquest 2022: "tot i la pandèmia aquest serà un any gloriós, perquè 30 anys celebrem aquest dos mil vint-i-dos! Diables! arromangueu-vos i a treballar, que tenim dos anys de festes per recuperar".

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.