La CUP Riudoms finança l'adaptació del sistema de so del Casal Riudomenc a les persones amb dificultats auditives

Les persones amb pèrdua auditiva, usuàries d’audiòfons o implants coclears podran acoblar els dispositius al nou sistema de transmissió de so situat al pati de butaques

Teatre Auditori del Casal Riudomenc (FOTO: Ajuntament de Riudoms)
Teatre Auditori del Casal Riudomenc (FOTO: Ajuntament de Riudoms)

La CUP Riudoms ha pagat íntegrament un nou sistema d'àudio del Teatre Auditori Casal Riudomenc que facilita que les persones amb dificultats auditives puguin seguir els espectacles amb normalitat.

Es tracta dels bucles d’inducció magnètica, un sistema de comunicació sense fils que genera un camp magnètic a través del qual es fa arribar l’àudio de la sala directament als audiòfons o implants coclears de les persones amb problemes d’oïda.

Totes aquelles persones usuàries de pròtesis auditives podran rebre el so de l’escenari sempre que aquesta disposi de la posició de Telebobina o posició “T”. Actualment la majoria de pròtesis auditives disposen d’aquesta funció, només cal fer la consulta a l'audioprotesista de referència. 

Amb aquesta millora les persones amb pèrdua auditiva moderada o greu sentiran el so de manera més clara i nítida, ja que s’eliminen els sorolls de fons i s’evita la reverberació de la sala.

El sistema es va instal·lar al Teatre el passat 10 i 11 de juliol aprofitant l’aturada d’estiu però s'ha considerat convenient anunciar-ho en aquest moment coincidint amb l'inici de la nova temporada.

El cost d'aquesta instal·lació és de 8.709,82 € i ha estat assumit íntegrament per la CUP Riudoms gràcies a la donació de les retribucions dels regidors que ha tingut la formació a l’Ajuntament en els darrers dos mandats.

Segons explica el partit polític, "el Casal Riudomenc és un equipament cultural de referència, no només a Riudoms sinó també a nivell comarcal. És per això que la CUP va considerar interessant millorar els serveis d’aquest espai per tal de facilitar l’accés a la cultura a persones amb diversitat funcional auditiva".

Tal com detalla l'Ajuntament de Riudoms, els bucles d’inducció magnètica de Riudoms converteixen el Teatre Auditori en un espai inclusiu i permeten que les persones amb dificultats auditives puguin gaudir amb plenitud de l’oferta cultural riudomenca. El consistori considera que, a més, la seva instal·lació fa que el Casal Riudomenc pugui rebre un nombre més alt de públic ja que hi poden assistir persones que anteriorment no podien fer-ho.

Per tal de fer visible que les instal·lacions disposen del sistema de bucles d’inducció magnètica, s’han instal·lat cartells amb la icona representativa per a aquesta funció, tant a la zona de taquilles com a les dues entrades de platea.

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.