El CERAP i l'Ajuntament uneixen esforços per potenciar el cicle 'Cinexic' de cinema infantil en català

El Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) i l'Ajuntament de Riudoms col·laboraran a partir d'ara per potenciar el cicle de cinema infantil 'Cinexic': un programa impulsat des d'Òmnium Cultural per fomentar la difusió de pel·lícules infantils en català.

Jordi Gallisà, regidor de Cultura, i Gilbert Molons, d'Òmnium Cultural
Jordi Gallisà, regidor de Cultura, i Gilbert Molons, d'Òmnium Cultural

Fins ara, aquest cicle l'organitzava el CERAP amb el suport d'Òmnium Baix Camp, i les projeccions es feien a la sala d'actes de l'entitat riudomenca. A partir d'ara, el CERAP continuarà sent l'organitzador però l'Ajuntament n'assumirà el cost i hi posarà un espai: les pel·lícules passaran a projectar-se a l'Espai Jove. El cost del programa és de 1.200 euros l'any.

La col·laboració ha començat aquest mes de març. La primera pel·lícula en fer-se a l'Espai Jove ha estat Supercuc, un film sobre un cuc llarg i fort que ajuda els animals del bosc, però que és capturat per un llangardaix malvat.

El programa de 'Cinexic' comprèn vuit pel·lícules al llarg de l'any: una cada mes amb excepció dels mesos d'estiu. De moment, se n'han projectat ja tres. Les properes sessions seran el 21 d'abril (amb la pel·lícula El viatge d'Ernest i Celestine), el 26 de maig (La increïble història de la pera gegant), el 27 d'octubre (Fritzi. Un conte revolucionari), el 25 de novembre (Bill i Janet) i el 29 de desembre (La fada de les estacions), a les 17h. A excepció de la sessió de novembre, totes es fan en diumenge.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.