El Casal Riudomenc presenta la programació de la nova temporada

Part d'aquestes propostes compten amb "talent de proximitat": un total de sis estan protagonitzades per artistes del territori, i en quatre hi participen un o més riudomencs

D'esquerra a dreta: Joan Josep Garcia, dels Serveis d'Assistència al Ciutadà de la Diputació, Sergi Pedret, alcalde de Riudoms i Carles Gispert, gestor cultural del teatre
D'esquerra a dreta: Joan Josep Garcia, dels Serveis d'Assistència al Ciutadà de la Diputació, Sergi Pedret, alcalde de Riudoms i Carles Gispert, gestor cultural del teatre

El Teatre Auditori Casal Riudomenc va presentar el passat 14 de setembre la programació per a la temporada 2022-2023. Una temporada que defineixen com la del desè aniversari, tot i que realment és 10+2: es va inaugurar el desembre de 2010, i han passat deu anys "normals" i dos de pandèmia.

En total s'oferiran quinze espectacles, entre teatre, dansa i concerts. En la presentació l'alcalde, Sergi Pedret, va destacar que part d'aquestes propostes compten amb "talent de proximitat": un total de sis estan protagonitzades per artistes del territori, i en quatre hi participen un o més riudomencs.

Un dels espectacles estrella ja es va donar a conèixer fa uns mesos: Terra Baixa, el clàssic d'Àngel Guimerà, protagonitzat pels participants al programa de TV3 El Llop. Entre ells hi haurà la riudomenca Tuni Salvadó. Es faran un total de quatre funcions entre el 19 i el 20 de novembre, però totes les entrades ja estan esgotades.

Al principi de la temporada hi haurà també una altra proposta molt local: l'Ennèagon Ensemble, que actualment es troba en residència artística, i la riudomenca Glòria Coll, guanyadora de l'última edició del Premi dels Jocs Florals, s'uniran per fer un concert-recital únic el 16 d'octubre. L'obra s'ha creat expressament per l'ocasió a partir del llibre Retorn, que la poeta riudomenca va publicar l'any 2017.

També destaca una altra proposta que enceterà l'any 2023 i que reunirà quatre músics riudomencs: Tànit Bono, Maria Ferré, Marc Torres i Sergi Gili. Els acompanyarà l'orquestra Camerata XXI - Ciutat de Reus en un concert el 7 de gener que suposarà un recorregut per la música barroca amb caràcter nadalenc, i on també es podran escoltar cançons catalanes i espanyoles.

A part d'aquestes, es podran veure també altres propostes. De concert, per exemple, hi haurà el d'Els Pets el 17 de desembre, que presentaran el disc 1963, o Un Concert Dramàtic d'Arribar i Ploure. Ja al 2023 hi haurà un concert d'Els Fènix, el 25 de febrer, i un altre de Maria del Mar Bonet, el 5 de març. En l'àmbit familiar destaca la proposta de la companyia Teatre Nu, Maure el dinosaure, en format titelles, el 27 de novembre. També l'espectacle de màgia de Melanie titulat Glam el 22 d'abril, i el concert de Dàmaris Gelabert i la Grow up Singing Band el 7 de maig. De teatre, a part de Terra Baixa, el 6 de novembre es podrà veure L'Oreneta, amb Emma Vilarasau i Dafnis Balduz. També es faran espectacles com Una teràpia integral, amb Àngels Gonyalons, Abel Folk, Laura Porta i Roger Coma; El bon policia, amb Ricard Farré i Arnau Puig; Historias extraordinarias de l'Orquestra Mondragón i Javier Gurruchaga; i La Consagració de la Primavera de BCN City Ballet.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.