El ballarí Eloy Cojal és escollit per formar part de la Shechter II Company

El riudomenc ha estat seleccionat entre més de 1.200 ballarins per a formar part de la companyia de dansa, reconeguda a nivell mundial

Paula Montalvo

Periodista

Imatge d'Eloy Cojal Mestre, en una de les seves coreografies
Imatge d'Eloy Cojal Mestre, en una de les seves coreografies

El ballarí riudomenc Eloy Cojal Mestre ha estat seleccionar per a formar part de la Shechter II Company, una companyia de dansa contemporània reconeguda a nivell mundial. El jove, de 20 anys, ha participat en les audicions per a formar part de l'agrupació, que només ha acceptat 8 persones. Ell ha estat escollit després de posicionar-se entre els millors davant els 1.200 ballarins que hi van participar.

Shechter Company és l'agrupació formada pel coreògraf i ballarí Hofesh Shechter, amb base a Londres. Compten amb un reconeixement a nivell mundial i fan tours internacionals. El grup més important de la companyia està tancat i no obre mai audicions, però l'agrupació secundària convoca proves cada dos anys. Aquesta és juvenil, per a dansaires d'entre 18 i 25 anys, i obre les portes a aquests privilegiats al món de la dansa, ja que els permet treballar intensament frec a frec amb persones de renom dins el món i ja els permet tenir un peu dins la companyia principal de Shechter. En acabar la seva estada de fet, alguns d'ells tenen l'oportunitat de quedar-se. Si no, gràcies al bon nom de la companyia, se'ls obren moltes portes en el món de la dansa professional. 

A Shechter se centren en la dansa contemporània, amb un estil moviment molt característic i que les fa posicionar-se com una de les millors i més reconegudes. Tal com ha descrit Cojal, "no sembla que estiguis veient dansa o ballarins, connectes molt amb les sensacions que et transmeten, et fa vibrar molt quan estas al seient mentre veus una fisicalitat molt total del cos, amb unmoviment molt pur". 

D'ara endavant, Cojal entra a formar part de la coreografia i treballarà una sola peça al llarg de l'any que té per davant de contracte amb Shechter. Amb aquesta coreografia, girarà arreu del món en escenaris principals de diversos països en més de 90 actuacions. Dels vuit escollits aquest 2023, Eloy Cojal Mestre és l'únic espanyol. 

La peça que interpretaran es titula 'From England with Love'. És un homenatge a la complexitat de múltiples capes que és Anglaterra. A través de la coreografia de Shechter, els ballarins evocaran la paradoxa que hi ha al cor d'aquesta terra oberta, generosa i que investiga l'ànima, en conflicte per la seva història fosca i la seva forta vinculació a tradicions molt arrelades. Ens atrauen a la seva recerca d'identitat i autoconeixement mentre lluiten amb aquest complex sistema de valors.

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.