Arriba la Sebastiana, la nova gegantona de Riudoms

El dissabte 15 d’abril el poble acollirà una Trobada de gegants amb més d’una trentena de colles geganteres

La gegantona Sebastiana, en el seu ball de presentació a la Plaça. FOTO: Arnau Castro
La gegantona Sebastiana, en el seu ball de presentació a la Plaça. FOTO: Arnau Castro

El poble de Riudoms ha donat la benvinguda a la gegantona Sebastiana, un nou element festiu que ha estat impulsat per la Regidoria de Cultura i la Colla Gegantera de Riudoms. L'arribada de la nova gegantona ha tingut lloc aquest diumenge 26 de març a la Plaça de l'Església. 

La jornada ha arrencat, a les 11 del matí, amb el Concurs de dibuix infantil per dissenyar i escollir el cartell de la Trobada de Gegants que tindrà lloc el dissabte 15 d’abril a la tarda i en què hi
participaran més de 35 colles geganteres. També s’ha fet la votació per escollir el nom de la nova gegantona entre tres opcions.

A les 13h ha tingut lloc l’acte central en el qual s’ha donat a conèixer el nom guanyador, que ha estat el de Sebastiana, i s’ha fet la presentació oficial de la gegantona: una nena que toca el timbal. Tot seguit, s’han fet els parlaments a càrrec del president de la Colla Gegantera de Riudoms, Òscar Ortiz; la regidora de Cultura, Verònica Torres i l'alcalde, Sergi Pedret.

Torres ha posat en valor "el teixit associatiu que tenim, les entitats són les que enriqueixen el dia a dia a Riudoms amb les seves activitats" que fan créixer la cultura riudomenca, mentre que Pedret ha volgut destacar la tasca que ha dut a terme el taller Drac Petit de l’escultor Jordi Grau, encarregat de crear la gegantona. 

En acabar, s’ha fet el bateig de la Sebastiana, que ha estat apadrinada pel gegant japonès de la Colla Gegantera Santuari de Reus, i ha fet el seu primer ball a Riudoms acompanyada del seu padrí, dels gegants Ton i Cisca, Antoni Gaudí, el manotes Galderic i els capgrossos.

La nova gegantona ampliarà la resta d'elements festius de Riudoms amb una figura femenina, per aquest motiu la presentació s’ha emmarcat dins del programa del Dia internacional de les Dones. L'acte ha comptat amb la col·laboració de l’Esplai del Casal Riudomenc.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.