Els 33ens Premis Arnau de Palomar tornen a guardonar el talent riudomenc

Marc Domínguez Mallafré i Montserrat Pallarès Serra han estat els dos riudomencs guardonats

Paula Montalvo

Periodista

Entrega dels 33ens Premis Arnau de Palomar 2023
Entrega dels 33ens Premis Arnau de Palomar 2023

El Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) i l'Ajuntament de Riudoms han organitzat els 33ens Premis Arnau de Palomar. Enguany, com succeeix en més d'una ocasió, amb premis que es queden al poble o bé se'n van ben lluny, travessant Catalunya sencera.

Els premis multidisciplinaris demostren any rere any que es poden posicionar entre els més destacats dels Països Catalans i amb premis econòmics que sumen 7.000 euros. Un senyal són les més de 160 propostes que van arribar a mans del jurat per a optar als reconeixements.

Com ja es va fent algunes edicions enrere, els treballs guardonats en els Premis Arnau de Palomar d'enguany han de girar al voltant d'una temàtica escollida per l'organització. En aquest 2023, el fil conductor ha estat el comerç local. Un reconeixement, segons l'organització, al patrimoni immaterial de qualsevol poble i que crea lligams (no només econòmics) humans i socials molt importants per a la subsistència de qualsevol municipi.

Els dos premis amb més dotació econòmica, Investigació i Arts plàstiques, han estat atorgats als riudomencs Marc Domínguez Mallafré i Montserrat Pallarès Serra, respectivament.

Marc Domínguez Mallafré s'ha endut el premi d'Investigació per la proposta de treball 'Comerç local de Riudoms del segle XX'. L'autor té un termini d'onze mesos per redactar l'estudi, al terme dels quals se li lliurarà els 3.000 euros del premi. Per la seva banda, Montserrat Pallarès Serra ha rebut el premi d'Arts plàstiques, dotat amb 1.000 euros, per l'obra 'Recreo 11', una peça fabricada amb terra del mas familiar de Riudoms amb forma de lingot d'or, amb la qual l'artista evoca records d'infantesa com a una cosa valuosa i preuada.

El premi de Narrativa breu, dotat amb 500 euros, ha estat atorgat a Jordi Sedó Solé, de l'Ametlla del Vallès, per l'obra 'Les resplendors rogenques'. El premi de Recull de poesia, també dotat amb 500 euros, l'ha guanyat Albert Garcia Elena, de Barcelona, per l'obra 'Orografia d'un mirall'. Finalment, el guardó de la modalitat de Microrelats ha estat per a Pere Saballs Busqués, de Cruïlles (Baix Empordà), per l'obra 'L'àpat'. Les categories de Recull Fotogràfic, Instagramers i Recerca Juvenil han quedat desertes en l'edició d'enguany.

Per tercer any consecutiu, la gala d'entrega dels Premis s'ha celebrat al Teatre Auditori Casal Riudomenc, un espai emblemàtic i que acompanya en el to especial que es dona a l'esdeveniment. Un centenar d'assistents han estat testimonis d'aquesta celebració, entre els quals s'hi han trobat autoritats, socis del CERAP i representants de totes les seves seccions, a més de riudomencs i riudomenques, i també visitants de municipis veïns

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.