L'Escola Beat Bonaventura presenta el nou xandall de l'artista Jobacasén

L'artista riduomenc Jobacassén ha dissenyat el nou xandall pels alumnes de l'Escola Beat Bonaventura Gran de Riudoms, que va ser presentat el passat divendres 22 de maig.

Jesús Torres

Vitivinicultor

IMG_20150522_151848.jpg
IMG_20150522_151848.jpg
Tot va començar quan l'any 2012 els alumnes que llavors cursaven 2n de primària van visitar l'estudi de l'artista Joan Baptista Cabré Sendrós Jobacasén per fer un taller d'escultura. L'artista, en agraïment, va obsequiar a l'escola amb un quadre que porta per nom El nen del coll llarg. Ja que l'Escola no tenia logotip propi, els mestres van pensar agafar aquesta obra com a nou logo. Tal i com explica la directora Anna M Gomes, aquest quadre reflecteix els valors de l'Escola ja que "el nen estira el coll per veure més enllà del que l'envolta i observa per saber, es mostra encuriosit...i vam pensar que aquesta il·lusió per saber i per aprendre és el que volíem transmetre als nostres alumnes".

Van proposar-li al pintor i aquest es va mostrar molt il·lusionat. Quan va començar a fer proves van veure que el logotip no encaixava amb els colors i model de l'antic xandall i per això van aprofitar per dissenyar-ne un de nou. Jobacasén es va mostrar molt entusiasmat amb el disseny del nou xandall pels alumnes de l'escola.

El nou xandallEl disseny de l'artista pel nou xandall consisteix en una jaqueta que incorpora els colors que sempre utilitza en les seves obres. Com podem veure en aquesta fotografia, el negre, el groc, el blau i el vermell destaquen a la part de davant del xandall, amb una cremallera que no s'obre en direcció vertical com sempre, sinó que està en direcció diagonal. El xandall es complementa amb color gris i en la part de darrera hi destaquen unes lletres amb el nom de l'escola i del poble, a l'estil de les que els pagesos utilitzaven antigament per identificar i diferenciar els sacs d'avellanes. Aquest nou xandall té una versió hivernal i una pel bon temps, amb una samarreta blanca de màniga curta que també incorpora el nou logotip. A partir del curs que ve, aquest nou xandall podrà ser adquirit pels alumnes a les botigues habituals de venda.

La presentació

El passat divendres 22 de maig va tenir lloc la presentació del nou xandall en un acte a l'escola on van poder assistir-hi els pares. Durant les setmanes prèvies, l'artista va deixar diversos quadres i escultura per fer una exposició a l'escola. A partir d'aquestes, els fins a 511 alumnes van pintar una làmina imitant l'estil del pintor riudomenc. A més, els alumnes van pintar capses de cartró amb els colors bàsics de la seva obra, que van servir perquè el dia de la presentació l'artista muntés una escultura, que ha titulat com "el Tòtem de la bona sort".

Representació del nou xandall (FOTO: Carles Viñuales)
Representació del nou xandall (FOTO: Carles Viñuales)


Durant el divendres per la tarda, al pati de l'escola va començar l'acte de presentació del nou xandall. La directora del centre, Anna Gomis, acompanyada de Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, de l'alcalde Josep M Cruset i dels representants de l'AMPA, van fer els parlaments de l'acte. Diversos alumnes van fer una exhibició portant el nou xandall i per acabar l'acte, tots els alumnes van confeccionar una reproducció del nou xandall a partir dels colors de les seves samarretes. També es va entregar una gorra amb el nou logotip i una làmina signada amb el logotip de l'escola de Jobacasén a tots els alumnes.

 

La directora del centre, Anna M Gomes, ha volgut mostrar l'agraïment de l'Escola Beat Bonaventura Gran a en Joan Baptista Cabré "hi estem molt agraïts per les atencions que ha tingut en tot moment envers la nostra escola i per haver fet el disseny i totes les activitats de manera altruista".

 

Galeria fotogràfica de l'acte de presentació del nou xandall


Fotos de Carles Viñuales, Jesús Torres i cedides per l'Escola Beat Bonaventura de Riudoms.


Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.