Política

Polèmica per una subvenció de la Diputació a l'Escola de Música

Una subvenció per a l'Escola de Música per part de la Diputació de Tarragona es converteix en polèmica després d'haver estat denegada i, finalment, aprovada.

Elena Domingo Elena Domingo 20/12/2013
Documents que segons l'Ajuntament acrediten la subvenció (FOTO: Cedida) Cedida
Documents que segons l'Ajuntament acrediten la subvenció (FOTO: Cedida)
Documents que segons l'Ajuntament acrediten la subvenció (FOTO: Cedida)


En un comunicat de premsa, el grup municipal d'ERC va denunciar fa dues setmanes que l'Escola de Música de Riudoms havia quedat exclosa de les subvencions per a les escoles de música de titularitat municipal de la demarcació de Tarragona. Unes subvencions que otorga la Comissió de Serveis d'Assistència al Ciutadà (SAC- Cultura), i que es refereixen al curs 2012-2013. Segons el grup municipal, d'entre les 27 escoles que s'hi van presentar, es van repartir 250.000€ entre diferents escoles municipal del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i El Vendrell, però l'Escola de Música de Riudoms va ser l'única a quedar-ne exclosa perquè l'Ajuntament va lliurar la sol·licitud fora de termini.

Des de l'Ajuntament s'ha assegurat que es va al·legar la resolució inicial i que, finalment, s'ha otorgat la subvenció. "En cap cas l’Escola de Música ha perdut aquests diners, la Diputació de Tarragona ha fet una aportació per aquest concepte de 10.500€ i, per tant, no hi haurà cap tipus de repercussió en les quotes dels alumnes", assegura el regidor de Cultura, Eudald Salvat.

Des d'ERC valoren positivament la notícia i asseguren que ja confiaven que, en posar-ho en coneixement dels mitjans locals i dels ciutadans, els diners es podrien arribar a recuperar. "Valorem que l'errada administrativa s'hagi pogut solventar, ja que la bossa de subvenció estava totalment adjudicada, i per descomptat, valorem positivament que la publicació de la notícia el passat novembre hagi contribuït a revertir la situació que mai s'hauria d'haver produït", assegura Francesc X. Lázaro, del grup municipal d'ERC-AM.