Política

Mor Francesca Roiget, primera dona regidora de la història de Riudoms

Va entrar al consistori després de les eleccions municipals del 3 d'abril de 1979, les primeres després del franquisme

FemSafareig Redacció 31/05/2022
Francesca Roiget en una fotografia feta per la candidatura de Junts per Riudoms el 2019 Cedida

El passat 25 de maig va morir la M. Francesca Roiget Cabré a l'edat de 78 anys. Havia estat la primera dona regidora de la història de Riudoms: concretament, va entrar al consistori després de les eleccions municipals del 3 d'abril de 1979, les primeres després del franquisme. Va formar part de la llista de Convergència i Unió (CiU), que encapçalava Marc Torres Ferran i que va esdevenir alcalde després de guanyar els comicis. Acompanyaven com a regidors de CiU en aquell mandat a Torres i a Roiget tres persones més: Joan Crusells Salvat, Valerià García-Abadillo Sánchez i Miquel Ventura Cornellà.

A l'Ajuntament, Roiget va ser segona tinent d'alcalde en aquell primer mandat democràtic, i també es va fer càrrec de les àrees d'Ensenyament i Jardins. El 2019 Lo Floc li va fer una entrevista amb motiu del número especial "La dona a Riudoms", on parlava de la seva experiència com a primera regidora.

Anys més tard, a les eleccions de 2019, M. Francesca Roiget va tornar a participar en una llista electoral: concretament, a la llista de Junts per Riudoms, on va ocupar el número 7 en el llistat de suplents. Precisament amb motiu del seu traspàs Junts per Riudoms va fer una publicació per xarxes socials de record: "Trobarem a faltar els teus consells i les teves reflexions, sempre preocupada per tenir un millor poble per a tothom. T'estimem Francesca... allà on siguis gràcies per tant!".