Política

L’aprovació del pressupost de 2014, principal punt de l’últim Ple de l’any

L’últim Ple Municipal del 2013, celebrat el passat 19 de desembre, va servir per aprovar els pressupostos per a l’any 2014.

Jesús Torres Jesús Torres 17/01/2014
Ple Municipal (FOTO: Jesús Torres)
Ple Municipal (FOTO: Jesús Torres)
Ple Municipal (FOTO: Jesús Torres)

 


En la celebració de l’última sessió plenària ordinària de l’any 2013 es varen repassar els diferents capítols de ingressos i despeses dels pressupostos municipals per a l’any 2014. A nivell d’inversions, cal destacar l’augment d’aquesta partida en fins a un 40%, degut a la propera construcció del Complex Esportiu a les instal·lacions municipals esportives. També cal destacar-ne la previsió d’una partida de despesa de 150.000 € dedicat en l’adequació de la planta baixa del Casal Riudmenc per albergar-hi la nova Llar de Jubilats i una altra de 271.000 € dedicada a l'arranjament dels carrers Nou i Sant Jaume. A nivell de previsió ingressos provinents d’impostos , l’Ajuntament ha continuat reduint-la  progressivament, com ja s’ha fet en els últims anys, degut a la davallada de l’activitat urbanística.

En quant a les mocions presentades pel grup municipal d’ERC-AM, les dues primeres van ser aprovades per totes les forces polítiques de l’Ajuntament de Riudoms. Aquestes mocions tractaven sobre el suport a la querella criminal contra l’Estat Espanyol pels els crims contra la humanitat i la segona contra el tancament de la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). La última moció presentada per ERC-AM, que pretenia crear unes bases per donar ajut a l’emprenedoria per atenuar l’atur local, va rebre el suport de PSC i ERC, mentre que el grup municipal de CiU la va rebutjar degut a que "malgrat compartir l'objectiu de la moció, no es pot incloure en aquests moments en el pressupost municipal".

Sobre aquesta sessió, el grup municipal d'ERC-AM, va valorar el poc temps que havien tingut les forces polítiques de l'oposició per analitzar els pressupostos, ja que aquests els hi van ser presentats amb una antel·lació de 72 hores i també va destacar, de la partida pressupostària, l'alt cost percentual de la partida de personal (que inclou també el sou dels regidors), que suposa un 31 % del pressupost. El portaveu dels republicans, F.X. Làzaro, també va explicar que les al·legacions a l'aprovació inicial de les Ordenances Fiscals per a l'any 2014 presentades per ERC i PSC, que al·legaven a una reducció de taxes per la tinència de gossos perillosos, per a la tramitació de matrimonis civils, deixar sense efecte la pujada de l'impost de circulació prevista i la reducció de l'IBI urbà, van ser rebutjades per l'equip de govern "perquè entrarien en contradicció amb els pressupostos aprovats i perquè no s'han pogut estudiar amb prou antel·lació".