Política

El Síndic de Greuges visita Riudoms

Un equip itinerant del Síndic de Greuges, compost per dos tècnics del Síndic, ha atès 14 peticions t'entrevista, que han tingut lloc a la seu del CERAP.

Jesús Torres Jesús Torres 09/04/2014
Sindic-de-Greuges-1.jpg
L'equip del Síndic, atenent a un usuari (Foto: CERAP)
L'equip del Síndic, atenent a un usuari (Foto: CERAP)


Aquest dimecres 9 d'abril, s'ha desplaçat fins a Riudoms un equip del Síndic de Greuges de Catalunya, institució de la Generalitat de Catalunya que té "la funció té la funció d'atendre les queixes de totes les persones que es troben desemparades davant l'actuació o la manca d'actuació de les administracions". Aquesta desplaçament forma part del projecte itinerant del Síndic de Greuges, que busca un major apropament de l'institució i els seus serveis a la població de tot el territori.

El Centre d'Estudis Riudomencs Arnau del Palomar (CERAP), va rebre per part de la institució una petició formal per allotjar l'equip itinerant, a la qual va accedir, oferint la Sala d'actes i la biblioteca a disposició del Síndic per tal de desenvolupar la seva activitat. Les cites, que s'havien concertat prèviament per part dels interessats gràcies a una campanya de difusió del Síndic entre els veïns de Riudoms, mitjançant el repartiment d'un full volant a tots els habitatges del municipi, han tingut lloc entre les 10h i les 14h del matí.

En aquesta jornada de treball i tal i com ha informat el Síndic de Greuges, han rebut un total de 14 visites. Les persones ateses per l'equip del Síndic han presentat 12 queixes i han fet 3 consultes. Les problemàtiques plantejades han estat, entre altres, temes relacionats amb el consum (electricitat i telefonia), urbanisme, sanitat, tributari, etc. Totes les visites ateses, excepte una, eren de persones veïnes de la població.