Política

El Ple Municipal aprova l'adjudicació de les obres dels camps de futbol de gespa artificial

El tema principal del Ple Municipal del passat 15 de juliol va ser l'adjudicació de les obres del Complex Esportiu de Tarragona i els dos nous camps de futbol de gespa artificial, que finalment construirà Professionals Sportsverd Futbol S.L.

Imatge del Ple Municipal del passat 15 de juliol (FOTO: Gilbert Molons)
Imatge del Ple Municipal del passat 15 de juliol (FOTO: Gilbert Molons)
Imatge del Ple Municipal del passat 15 de juliol (FOTO: Gilbert Molons)


La sessió plenària, que va ser seguida per una representació del món futbolístic local, va començar amb una extensa exposició de l'alcalde Josep Maria Cruset de la cronologia de la construcció del Complex Esportiu de Tarragona a Riudoms des del 3 de desembre, quan es va atorgar la subvenció, fins el procés de selecció de les ofertes de construcció. Finalment l'empresa que va obtenir més punts va ser Professionals Sportsvers Futbol S.L., amb una proposta d'obra per valor de 909.450€, per davant de Voracys S.L. amb una proposta de 828.573,65€. Aquesta opció també es va escollir segons les raons exposades per l'informe del comitè d'experts, format per dos tècnics de la Federació Catalana de Futbol i l'arquitecte municipal.

Per continuar el procés de construcció de l'obra i adjudicar-la definitivament era necessària l'aprovació del Ple Municipal, quan es van evidenciar les diferències entre els diferents grups municipals. Mentre que CiU i el PSC hi van votar a favor, ERC es va abstenir.

Tant CiU com PSC van mostrar-se a favor ja que ho consideren una obra necessària i positiva pel poble, tot i que el socialista Marcel·lí Garriga va voler evidenciar que hi havia hagut alguns contratemps en el procés. Per la seva banda, els republicans van argumentar l'abstenció assegurant que hi havia alguns elements que distorsionaven el procés, perquè ni l'empresa licitadora ni cap altra pot complir una condició que es va afegir al plec de clàusules. Concretament, l'apartat K, segons el qual l'empresa adjudicatària ha d'aportar una pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil per un import de 792.708,80€ per cobrir una indemnització si finalment es perdés la subvenció de la Federació Catalana de Futbol en cas d'incompliment en el termini d'execució de les obres. Segons ERC, aquest punt es va afegir a posteriori pel gabinet d'advocats Yxart de Moragues a qui se li va encarregar el plec de clàusules. Francesc Xavier Làzaro també va criticar que aquest gabinet havia tingut 75 dies per fer les comprovacions pertinents i, a més, no calia externalitzar aquest servei, que ha tingut un cost de gairebé 6.000€. Finalment, ERC va afirmar que es pot entendre que l'empresa presenti totes les garanties però l'informe de la secretària afirma que per incompliment de l'apartat K de la clàusula sisena no es pot adjudicar definitivament el contracte a favor de l'empresa Professionals Sportsverd Futbol S.L. Segons ERC, també hi ha el perill que sigui recorregut per la segona empresa en el concurs, que ha presentat dues instàncies i un burofax per poder veure l'expedient.

L'alcalde, Josep Maria Cruset, va criticar la posició del regidor d'ERC perquè considera que no es pot aturar el procés d'una obra tan important per Riudoms i que no es pot pretendre abstenir-se quan se sap que amb els vots favorables dels altres grups municipals aquest projecte continua endavant. A més CiU considera que l'informe de la secretària no impedeix l'adjudicació de les obres i que permet que el projecte es realitzi.

A més, en aquesta sessió també es va donar suport a una petició de la Vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya a la consulta del proper 9 de novembre que va ser votat favorablement pels tres grups municipals. Finalment, es va aprovar un últim punt, per unanimitat, que donava inici a la redacció d'un Pla d'Igualtat a l'administració local riudomenca.