Política

El debat per a les eleccions municipals se celebrarà el proper divendres 24 de maig

L’acte serà a dos quarts de vuit del vespre al Casal Riudomenc i comptarà amb els candidats Sergi Pedret (JxR), Enric Jódar (CUP) i Ricard Gili (ERC).

FemSafareig Redacció 12/05/2019
D6jWAPPXoAEIQzc.jpg

Riudoms tornarà a tenir un debat electoral per a les eleccions municipals. Serà el proper divendres 24 de maig, l’últim dia de la campanya i just dos dies abans dels comicis del dia 26. En el debat, hi participaran Sergi Pedret, Enric Jódar i Ricard Gili, caps de llista de Junts per Riudoms (JxR), la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), respectivament.

El candidat del PSC, José Manuel Hernández, va declinar en el seu moment formar part de l’acte. De la mateixa manera, estava previst que hi assistís el candidat de Ciutadans, però la formació política finalment no ha presentat llista electoral al municipi.

L’esdeveniment tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre a la Sala Auditori del Casal Riudomenc moderat pel periodista Josep Baiges, representant del Col·legi de Periodistes de Tarragona. La intenció és que el debat serveixi per donar a conèixer i contrastar les diferents propostes que els candidats tenen pel proper mandat municipal, de manera que els riudomencs que hi assisteixin tinguin l’oportunitat de discernir els models de poble que tenen cada un dels alcaldables.

Aquest serà el segon debat electoral impulsat per l’equip de redacció de la revista L’Om i FemSafareig.cat, després que en les eleccions passades, l’any 2015, es fes la primera iniciativa d’aquestes característiques. A diferència de fa quatre anys, aquest cop hi participaran totes les formacions polítiques que actualment tenen representació en el Ple municipal, cosa que de ben segur enriquirà l’exposició i contraposició de propostes pel futur de Riudoms.

Format del debat

L’acte començarà amb una introducció de cada candidat per part del moderador, i seguidament cada alcaldable tindrà ocasió de fer una exposició general d’un màxim de dos minuts explicant el seu projecte pel poble pels propers quatre anys. A continuació, el moderador li farà una pregunta no pactada prèviament, que serà escollida per part de l’equip de redacció de l’Om i FemSafareig.cat.

El debat en si s’estructurarà en quatre blocs que posaran el focus en les temàtiques més rellevants d’aquestes eleccions. El primer bloc versarà sobre Economia local, tractant temes com els impostos, la fiscalitat o la despesa municipal. L’Activitat econòmica centrarà el segon bloc, en el qual els candidats detallaran les seves propostes en comerç local, promoció del municipi (turisme, promoció de productes locals), agricultura o ocupació.

El tercer bloc tindrà l’Urbanisme com a protagonista, parlant del Nucli antic, la planificació urbanística, el medi ambient o els equipaments i els seus usos, entre d’altres. El quart i darrer bloc del debat serà el més llarg i sota el títol Ciutadania i societat farà que els candidats responguin a la qüestió de ‘Quin Riudoms volem a nivell social?’, desglossant les propostes en àmbits com entitats, participació, cultura, oci, esports, festes, gent gran, joventut, immigració o drets de les dones.

En cada bloc els candidats tindran un temps d’exposició inicial de dos minuts i després quatre minuts -en el cas dels primers tres blocs- o cinc minuts -en el cas de l’últim-, a repartir com vulguin en rèpliques i contrarèpliques. Aquests minuts de debat obert es cronometraran en un minutatge que serà visible tant pel moderador, com pels candidats i pel públic.

Un cop finalitzats els quatre blocs, hi haurà un torn de preguntes obert al públic, d’uns quinze minuts aproximadament, en el qual els assistents podran plantejar qüestions que vagin dirigides a tots els candidats, no es respondran preguntes adreçades a un únic partit.

Per últim, cada candidat disposarà d’una última reflexió d’un minut per demanar el vot als ciutadans. Es preveu que l’acte duri unes dues hores en total.

El contingut del debat, els temps i l’ordre d’intervenció en cada bloc i durant els torns inicials i finals han estat acordats amb totes les formacions participants en l’acte en una sèrie de reunions que es porten produint des del mes de gener.

Si no podeu assistir presencialment a l’acte, aquest també es podrà seguir en directe a través d’un streaming a la pàgina web de FemSafareig.cat, així com amb un minut a minut tant a la web com a Twitter.

Des de l’equip de l’Om i FemSafareig.cat estem molt orgullosos que aquest esdeveniment es consolidi i s’instauri en cada campanya electoral com una eina per comparar i contrastar propostes electorals.

Us hi esperem!